Zó leuk!

‘Mama, hou je zaterdagavond vrij? Gaan we iets leuks doen voor moederdag!’
Ik wil graag weten waar ik aan toe ben zodat ik me kan voorbereiden op wat komen gaat. Ze blijkt onvermurwbaar, ook als ik haar via whatsapp uit de tent probeer te lokken:
‘Wat zal ik aandoen?’ blieb
‘Maakt niet uit. Of toch, een goede beha!’
‘En regenlaarzen zeker?’ probeer ik ad-rem te zijn. Stilte.
Opeens zie ik het voorbij komen op Twitter. Geen twijfel mogelijk: ‘Neem vanavond je moeder mee!’ Met daarbij een foto van een rondborstige dame, duidelijk van de categorie moeder, maar nog steeds in voor van alles en nog wat. De jeugd van tegenwoordig heeft daar een passende term voor, waarover ik ooit aan een    schoonzoon in spé om uitleg vroeg. Ik kan er nog van kleuren.
Tja, dan had ik maar niet zo vaak quasi grappig moeten vragen of ik een keertje mee mocht naar dit poppodium waar jong en veelbelovend al jaren met veel plezier vertoeft. Om het leed te verzachten beloven ze achter de bar het Eurosongfestival te vertonen.
‘Ton, je hoeft het niet op te nemen hoor’ zeg ik dus, terwijl ik in mijn eigen dresscode het huis verlaat.

Van het hele songfestival heb ik amper iets opgevangen. We hebben wijn gedronken bij een kroeg op de markt. Zijn op gepaste tijd vertrokken, want: ‘eerder moet je daar echt niet aankomen, hoor mam.’
‘Waar is jouw moeder?’ vraag ik aan iedere jongere die ik in de soos tegenkom. Ik zie er namelijk bar weinig.
‘O, die ligt al lang in bed,’ zegt een 19 jarige jonge god.
Ze sleept me het rookhol in, ze sleurt me de dansvloer op, gooit een hoedje op m’n kop en bestelt nog een biertje. Ik heb de avond van m’n leven en blijf waardig overeind. Kom ik opeens mijn ex-schoonzoon tegen. Ja, die.
‘Doe de groeten aan je moeder’ roep ik enthousiast. Och, da’s ook niet aardig voor z’n pa. ‘En ook aan je ouders!’ brul ik erachter aan.
Hoogste tijd om naar huis te gaan, alwaar ik door gebrek aan sleutels de hond geruststel: ‘Is het vrouwtje aan het inbreken, hè? Jaaa, hè?’

De volgende dag zie ik op Twitter, dat er ’s middags door diezelfde soos speciaal voor moeders een hightea is georganiseerd. Tja …

Deel deze pagina